2 tips voor inkopers om het ondernemingen makkelijker te maken in een onderhandse aanbesteding

Nieuws | 2 september 2024

TenderNed ontvangt signalen van ondernemingen dat aanbestedende diensten wijzigingen in een onderhandse aanbesteding niet altijd duidelijk aangeven. Uitzoeken wat er is gewijzigd, is foutgevoelig en kost tijd. Daarom 2 praktische tips voor aanbestedende diensten.

Vermeld wat er is gewijzigd

Past u tijdens een onderhandse procedure een kenmerk aan, zoals een termijn, dan maakt TenderNed de taak ‘Correcties kenbaar maken aan geselecteerde ondernemingen’ aan. In stap 3 van de wizard wordt dan een automatisch bericht gegenereerd met algemene informatie. U maakt het ondernemingen makkelijker door het gegenereerde bericht aan te vullen met de specifieke wijziging(en). De betrokken ondernemingen hoeven hier dan niet naar te zoeken.

Document(en) toegevoegd? Geef het aan

Heeft u een document toegevoegd? Geef dan duidelijk aan om welk document het gaat. Documenten zijn direct te downloaden via het attenderingsbericht dat betrokken ondernemingen ontvangen naar aanleiding van de wijziging(en). Hen hier specifiek op wijzen voorkomt dat ondernemingen de bijlage over het hoofd zien.

Betere inschrijvingen

Door de wijzigingen specifiek te benoemen en het aan te geven als er documenten zijn toegevoegd, besparen ondernemingen tijd en is de kans dat er informatie wordt gemist kleiner. Zo kunnen ondernemingen al hun tijd besteden aan het indienen van een passende offerte. Inkoper en ondernemer tevreden!

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl