Een vooraankondiging gebruiken als oproep tot mededinging? Dat kan.

Nieuws | 23 oktober 2024

Na de release van 23 oktober is het voor aanbestedende diensten mogelijk om een vooraankondiging als oproep tot mededinging (vaotm) te publiceren bij alle overheidsopdrachten met een aanmeld- en inschrijffase. Hiermee kan een aanbestedende dienst ondernemingen oproepen tot deelname, zonder een aankondiging van een opdracht te publiceren.

Langgekoesterde wens gebruikers komt uit

Een vaotm is dus een vooraankondiging, die zich functioneel gezien gedraagt als een aankondiging van opdracht. Na publicatie van de vaotm is er geen verdere oproep tot deelname aan de aanbesteding. Pas aan het eind van het aanbestedingsproces volgt weer een publicatie; de aankondiging van de gegunde opdracht.

Met de vaotm bieden we aanbestedende diensten meer flexibiliteit, en komen we tegemoet aan een langgekoesterde wens van onze gebruikers.

Publiceren van een vaotm

Een aanbestedende dienst volgt de onderstaande stappen om een vaotm te publiceren:

  1. Ga naar Mijn aanbestedingen
  2. Maak een nieuwe aanbesteding aan
  3. Selecteer bij Aard van de opdracht de optie Overheidsopdracht
  4. Selecteer bij Procedure de optie Niet-openbaar, Concurrentiegerichte dialoog, Mededingingsprocedure met onderhandeling of Innovatiepartnerschap
  5. Zet een vinkje bij het nieuwe veld Type vooraankondiging
  6. Klik na het doorlopen van alle stappen in de wizard op Opslaan
  7. Volg de stappen zoals u gewend bent bij het publiceren van een aankondiging
  8. Na het controleren van alle gegevens van uw aankondiging voert u tot slot de taak uit Vooraankondiging als oproep tot mededinging publiceren

Geïnteresseerden

Een voatm wordt op het aankondigingenplatform getoond als een Vooraankondiging gebruikt als oproep tot mededinging - algemene richtlijn, standaardregeling. Geïnteresseerden kunnen deze toevoegen aan Mijn Aanbestedingen en zich via het dashboard van de aanbesteding aanmelden.

Gefaseerd ingevoerd

Op 23 oktober maken we het publiceren van een vaotm mogelijk voor alle overheidsopdrachten met een aanmeld- en inschrijffase. Sinds de release van 9 oktober was dit al mogelijk bij een niet-openbare procedure.

  •  
Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl