Marktconsultatie gehouden? Zo deelt u de uitkomsten

Nieuws | 23 september 2024

Aanbestedende diensten kunnen via een marktconsultatie kennis opdoen om de vraag in de aanbestedingsprocedure scherper te formuleren. Het verslag met de resultaten is openbaar kenbaar te maken via het dashboard van de marktconsultatie en/of bij de aankondiging van de opdracht.

Verslag marktconsulatie openbaar delen

Door het verslag openbaar te publiceren ontstaat een gelijk speelveld tussen de ondernemingen die deelnamen aan de marktconsultatie, en de ondernemingen die dat niet deden. Aanbestedende diensten kunnen dit in TenderNed op 2 manieren doen:

  • Publiceer het verslag van de consultatie als document en rond daarna de marktconsultatie af. Maak vervolgens een aanbesteding aan die gekoppeld is aan de marktconsultatie. Bij het publiceren van de aankondiging verschijnt dan automatisch een link naar de marktconsultatie onder ‘Gerelateerde publicaties’. Geïnteresseerden vinden hier alle openbare informatie, waaronder het verslag, van de marktconsultatie terug.
  • Koppelt u de aanbesteding niet aan de voorafgaande marktconsultatie? Of heeft u het verslag alleen met de bij de consultatie betrokken ondernemingen gedeeld? Publiceer het verslag dan als document bij de aankondiging van de opdracht.

Hogere kwaliteit toekomstige aanbestedingen

Door de resultaten openbaar te delen kunnen aanbestedende diensten van elkaar leren. En beschikken de in opdracht geïnteresseerde ondernemingen over dezelfde en de meest actuele kennis. Dit verhoogt de kwaliteit van toekomstige aanbestedingen en inschrijvingen.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl