3 minder bekende onderdelen bij onderhands aanbesteden via TenderNed

Nieuws | 3 oktober 2024

Ook een onderhandse procedure kan volledig uitgevoerd worden via TenderNed. We zetten 3 minder bekende, maar minstens zo nuttige onderdelen op een rij.

1. Rapportage onderhands aanbesteden

Met het Dashboard rapportages (Inloggen > Menu > Rapportages) draaien aanbestedende diensten eenvoudig rapportages uit van de eigen aanbestedingsdata. Een van deze rapportages is Onderhands aanbesteden. Heeft u een of meerdere ondernemingen op het oog die u wilt uitnodigen voor een onderhandse aanbesteding? De rapportage geeft inzicht in de betrokkenheid van de geselecteerde onderneming(en) bij eerdere onderhandse aanbestedingen van uw organisatie.

Heldere grafieken

Na het selecteren van maximaal 5 ondernemingen ziet u helder weergegeven in grafieken:

  • De lopende contracten van deze ondernemingen bij uw organisatie
  • Het aantal inschrijvingen per jaar van deze ondernemingen bij uw organisatie
  • Het aantal gunningen per jaar aan deze ondernemingen door uw organisatie
  • Het slagingspercentage per jaar van deze ondernemingen bij uw organisatie

U kunt de rapportage ook downloaden als pdf.

2. Publicatiemogelijkheid speciale sectorbedrijven

Speciale sectorbedrijven hebben bij een onderhandse procedure de mogelijkheid om een aankondiging van de gegunde opdracht te publiceren op TenderNed. Deze publicatie verschijnt dan automatisch ook op het Europese digitale platform voor aanbestedingen: Tenders Electronic Daily (TED).

3. Data onderhandse procedure exporteren uit TenderNed

Onderhands aanbesteden via TenderNed biedt verschillende voordelen. Een van de voordelen is dat de lokaal beheerder van een aanbestedende dienst alle informatie van een of meerdere aanbestedingen kan exporteren uit TenderNed.

U heeft meerdere mogelijkheden om informatie te exporteren. Dit kan een eenvoudige pdf met een overzicht van de aanbesteding zijn tot een volledige export van alle data inclusief vragen en antwoorden, berichten en eventuele bijlagen. Vervolgens kunt u de data gebruiken, bijvoorbeeld voor rapportages, analyses of archivering

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl