Aanbesteding van de maand: juli 2024

Nieuws | 7 augustus 2024

We zoeken elke maand een opvallende aanbesteding uit. Deze maand kijken we naar een aanbesteding van het Rijksvastgoedbedrijf om een pand aan de Gatwickstraat in Amsterdam uit te breiden en te transformeren tot een aantrekkelijk en duurzaam rijkskantoor.

Veel geïnteresseerden

De aankondiging van opdracht Renovatie/Nieuwbouw Green Gatwick te Amsterdam trok onze aandacht vanwege zijn populariteit. Deze openbare aanbesteding werd in juli namelijk het vaakst als interessant aangemerkt. Dat terwijl de aankondiging pas halverwege de maand werd gepubliceerd, namelijk op 14 juli.

Aanmerken als interessant houdt in dat ondernemingen en overige geïnteresseerden met een TenderNed-account de aankondig aan hun dashboard hebben toegevoegd via ‘Op de hoogte blijven’. Wij informeren hen dan automatisch over wijzigingen in de aanbesteding, zoals rectificaties en nieuw beschikbare aanbestedingsdocumenten.

Ook op de hoogte blijven, maar nog geen TenderNed-account? Maak een interesseprofiel-account aan.

Ambitie

Het Rijksvastgoedbedrijf geeft geïnteresseerden tot en met 1 oktober de tijd om op de aanbesteding in te schrijven. In de beschrijving van de aanbesteding spreekt de aanbestedende dienst de ambitie uit het nieuwe rijkskantoor bovengemiddeld te laten presteren op duurzaamheid. Ook is het de bedoeling dat het rijkskantoor een positieve en duurzame impuls oplevert voor de omgeving.  

Strategische inkoopdoelen

Sinds de release van 31 juli is het mogelijk om in TenderNed strategische inkoopdoelen toe te voegen aan een aanbesteding. Aanbestedende diensten vinken dan bij het specificeren van een perceel het onderdeel ‘Strategische inkoop’ aan. Hier kan de inkoper doelen vermelden die gaan over het verminderen van milieueffecten, innovatieve aankoop en het verwezenlijken van sociale doelstellingen.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl