Eisen en selectiecriteria niet meer getoond in publicatie

Nieuws | 25 september 2024

In de Europese Unie gelden standaardformulieren voor elektronisch aanbesteden (eForms). Op 25 september 2024 rolt TenderNed de nieuwste versie uit. De update brengt een aantal wijzigingen mee. We zetten op een rijtje welke dat zijn.

Eisen en selectiecriteria

Aanbestedende diensten kunnen in de publicatie geen eisen en selectiecriteria meer opgeven. Als gevolg hiervan wordt deze informatie ook niet meer getoond op het aankondigingenplatform onder de tab Publicaties. Geïnteresseerden kunnen de eisen en selectiecriteria inzien door de aankondiging van de opdracht toe te voegen aan Mijn Aanbestedingen.

TenderNed onderzoekt hoe we de eisen en selectiecriteria toch kunnen tonen op het aankondigingenplatform, zodat geïnteresseerden niet eerst hoeven in te loggen om deze informatie te bekijken.

Overigens kunnen aanbestedende diensten voortaan aangeven dat eisen en selectiecriteria (gedeeltelijk) zijn opgenomen in de toegevoegde documenten.

Reden stoppen procedure

Aanbestedende diensten kunnen een aanbesteding beëindigen met de reden Stoppen van de procedure. Dit wordt dan kenbaar gemaakt met een rectificatie van de aankondiging.

Instellen dynamisch aankoopsysteem

Bij het instellen van een dynamisch aankoopsysteem is het niet meer nodig om het aantal benodigde ondernemingen op te geven.

Verordening buitenlandse subsidies

De nieuwe versie van de aankondigingsformulieren maakt de implementatie van de Verordening buitenlandse subsidies, ook bekend als Foreign Subsidies Regulation (FSR), in TenderNed mogelijk. Met deze verordening pakt de Europese Commissie buitenlandse subsidies (staatssteun) aan die ondernemingen een oneerlijke voorsprong geven bij grote aanbestedingen.

Naar verwachting kunnen aanbestedende diensten medio december 2024 in TenderNed aangeven of FSR van toepassing is op de aanbesteding. Is FSR van toepassing, dan vermeldt de aanbestedende dienst in de publicatie van de gunning de uitkomst van het onderzoek naar buitenlandse subsidies voor de onderneming met de beste inschrijving.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl