Ontdek 3 handige functionaliteiten in TenderNed die nog bijna niemand gebruikt

Nieuws | 30 juli 2024

TenderNed rolt iedere 2 weken nieuwe functionaliteiten uit om het doorlopen van een aanbesteding makkelijker te maken. Vanwege de vele verbeteringen zijn nog niet alle mogelijkheden van de applicatie bij iedereen bekend. Een ding is zeker: aanbestedende diensten laten kansen liggen door deze 3 functionaliteiten niet te gebruiken.

1. Meerdere kluissluitingen in inschrijffase

Aanbestedende diensten kunnen bij de niet-openbare procedure, de concurrentiegerichte dialoog, de onderhandeling met bekendmaking en innovatiepartnerschap extra inschrijf-/dialoogrondes toepassen. TenderNed ondersteunt dan meerdere kluissluitingen.

Gebruikmaken van extra kluissluitingen levert de volgende voordelen op:

Gebruikmaken van extra inschrijfrondes en kluissluitingen? Bekijk stap 4 in de handleiding.

2. Vragen toewijzen via TenderNed

Procesleiders van een aanbestedende dienst kunnen via TenderNed volledig digitaal een vraag toewijzen. En het maakt niet uit of de ontvanger een TenderNed-account heeft of niet:

  • Een interne medewerkers (met account) ontvangt een notificatie en beantwoordt de vraag via de vraag- en antwoordmodule in TenderNed.
  • Een externe medewerker (geen account) reageert op de vraag via de beveiligde mail die hij heeft ontvangen.

Het aanbestedingsteam ontvangt bericht zodra er een reactie op een toegewezen vraag is gegeven. Het team kan de reactie verwerken in het antwoord. Vervolgens kan de procesleider het antwoord publiceren.

Kortom: snel, veilig en zonder rompslomp. Meer weten? Bekijk de handleiding.

3. Veelgebruikte eisen toevoegen aan bibliotheek met eisen

Aanbestedende diensten kunnen eisen (en uitsluitingsgronden) die in meerdere aanbestedingen voorkomen opnemen in hun bibliotheek met eisen. Een eis hoeft dan maar een keer te worden aangemaakt en is daarna steeds opnieuw te gebruiken.

Zijn er eisen die u bij iedere aanbesteding standaard toepast? Dan kunt u met het plaatsen van een vinkje zorgen dat deze eis automatisch toegevoegd wordt bij iedere nieuwe aanbesteding.

TenderNed laat in een aanbesteding alleen de eisen uit de bibliotheek zien, die gebruikt mogen worden bij het type opdracht van de betreffende aanbesteding. En u kunt ook nog uw bibliotheek delen met een gerelateerde organisatie. Handig!

Bekijk deze korte instructie voor meer informatie over het inrichten en beheren van een bibliotheek met eisen.

Verbeteringen TenderNed

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste mogelijkheden in TenderNed?

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl