Aanbesteding van de maand: augustus 2024

Nieuws | 6 september 2024

We zoeken elke maand een opvallende aanbesteding uit. Deze maand kijken we naar een aanbesteding van Rijkswaterstaat voor het handhaven van de ontwerplevensduur van de Maeslantkering en de WMO’s van de Maeslantkering en de Hartelkering.

Gelijke kennis

Rijkswaterstaat publiceerde de aankondiging van opdracht Project GROCO 5 op 20 augustus 2024. Aan deze aanbesteding ging een marktconsultatie vooraf. De uitkomsten van de marktconsultatie zijn opgenomen bij de aankondiging.

We vinden het een groot pluspunt dat Rijkswaterstaat het verslag openbaar heeft gemaakt. Hierdoor wordt de opgedane kennis met de hele markt gedeeld en beschikken alle geïnteresseerde ondernemingen over dezelfde informatie. Regelmatig wordt zo’n verslag namelijk alleen gedeeld met de ondernemingen die meededen aan de marktconsultatie.

Gemak

Daarnaast startte Rijkswaterstaat de aankondiging vanuit het marktconsultatie-dashboard in TenderNed. Een voordeel hiervan is dat de bij de marktconsultatie betrokken ondernemingen via een bericht automatisch op de hoogte worden gebracht van deze aanbesteding. En Rijkswaterstaat kan eenvoudig wisselen tussen het dashboard van de marktconsultatie en dat van de aanbesteding.

Verbeteringen

Eind 2022 zijn in TenderNed verbeteringen doorgevoerd aan de marktconsultatie. Sindsdien is het na het afronden van een marktconsultatie mogelijk een gekoppelde aanbesteding aan te maken. Dit kan in het dashboard van de marktconsultatie met de taak Aanbesteding aanmaken. Sinds de ingebruikname van deze functionaliteit zijn er vanuit ruim 150 marktconsultaties aanbestedingen gestart.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl