Aanbesteding van de maand: september 2024

Nieuws | 10 oktober 2024

We zoeken elke maand een opvallende aanbesteding uit. Deze maand kijken we naar een aanbesteding van Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid Limburg (WOZL) voor een raamovereenkomst voor het leasen van elektrische voertuigen.

Schonere toekomst

WOZL publiceerde op 15 september 2024 de gunning van de openbare aanbesteding Wagenpark EV Lease. Deze aankondiging trok onze aandacht omdat is opgegeven hoeveel schone voertuigen via de aanbesteding zijn ingekocht. Dit betekent dat WOZL bewust heeft gekozen voor voertuigen met betere milieuprestaties.

Regeling bevordering schone wegvoertuigen

Sinds 28 februari 2024 kunnen aanbestedende diensten in TenderNed eenvoudig data aanleveren met betrekking tot de Regeling bevordering schone wegvoertuigen, ook bekend als Clean Vehicles Directive (CVD). Deze regeling is een initiatief van de Europese Unie om de negatieve milieu-impact van wegvervoer te verminderen en innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit te stimuleren.

De regeling verplicht overheidsinstanties om criteria voor milieuprestaties op te nemen in hun aanbestedingen voor voertuigen. Dit betekent dat een aanbestedende dienst bij een overheidsopdracht rekening houdt met factoren zoals de uitstoot van schadelijke stoffen en het energieverbruik van een voertuig.

Regeling in TenderNed

Aanbestedende diensten die gebruikmaken van een perceel met een CPV-code die valt onder de regeling, krijgen in TenderNed de vraag of er schone voertuigen worden aanbesteed.

Is dat het geval dan kunnen zij in het dashboard eenvoudig invullen welke voertuigencategorieën ze willen aanbesteden. Deze informatie leveren wij dan voor de aanbestedende dienst aan bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl